Επικαιρότητα

Μαζική συμμετοχή στην απεργία, μαζική αγωνιστική απάντηση στο νέο εμπαιγμό!

16/05/2017

Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση

Στην προσπάθεια της να αναδειχθεί σε καλύτερο διαχειριστή του συστήματος από τις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Σαμαρά,  η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρνει για ψήφιση στο ελληνικό κοινοβούλιο το 4ο μνημόνιο. Για τον Αλέξη Τσίπρα, τους βουλευτές του και το πειθήνιο κόμμα του, δεν έχει καμία σημασία η επανάληψη της εξαπάτησης της κοινωνίας. Τα «παράλληλα προγράμματα» και η «τελευταία φορά» του 2015 έχουν ήδη μετατραπεί σε άλλη μία συμφωνία με καταστροφικές συνέπειες για τους πολλούς.  Σε πείσμα των αναίσχυντων ισχυρισμών του κυβερνητικού εκπροσώπου, τα συριζαίϊκα μνημόνια είναι απελπιστικά όμοια με τα προηγούμενα: έχουν την ίδια νεοφιλελεύθερη «φιλοσοφία» και διαπνέονται από την ίδια αυταρχική νοοτροπία περιφρόνησης ακόμα και αυτής της προσχηματικής «συνταγματικής νομιμότητας».

Είναι σημαντικό για την κοινωνία που πλήττεται να μην σκύψει το κεφάλι και να μην συμβιβαστεί με την καταστροφή. Καθήκον της Αριστερής Ριζοσπαστικής Κίνησης και των οργανώσεων της Αριστεράς είναι να βρισκόμαστε στο δρόμο, μαζί με όσους αγωνίζονται για να επιβιώσουν από την σκληρή ταξική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,  σε αντιπαλότητα με τη χρεοκοπημένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ, που τελείως υποκριτικά οδύρεται σήμερα για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τις νέες εκποιήσεις του δημόσιου πλούτου.

Όλοι και όλες συμμετέχουμε στην Απεργία στις 17 Μαϊου, στην απεργιακή συγκέντρωση  στις 10.30 στη συμβολή των οδών Πατησίων και Πανεπιστημίου και την Πέμπτη στην απογευματινή συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος.

16 Μαΐου 2017,                  

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ