Επικαιρότητα

Όχι στην ανέγερση γηπέδου στο Γουδή

21/03/2017

Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή

Μετά τις απαράδεκτες, παράλογες και προκλητικές ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού κου Τσίπρα και του Δημάρχου Αθηναίων κου Καμίνη για ανέγερση του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον πυρήνα του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή και δίπλα σε τρία νοσοκομεία, σε διευρυμένη συνεδρίαση της Επιτροπής Αγώνα την Παρασκευή 17-3-2017, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων και δημοτικών παρατάξεων, αποφασίστηκαν τα εξής:

  1. Να εκφραστεί η έντονη αντίθεσή μας στα σχέδια, που εξαγγέλθηκαν με πανηγυρικό τρόπο από ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης, και τα οποία ακυρώνουν κάθε προοπτική υλοποίησης Μητροπολιτικού Πάρκου.
  2. Να προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ανακοινώσεις, συνέντευξη τύπου, συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, για να ενημερωθούν οι Αθηναίοι πολίτες και να υπάρξει η μέγιστη συσπείρωση υπεράσπισης του Πάρκου.
  3. Να καλέσουμε όλους τους όμορους δήμους, (χαρακτηρίστηκε πολύ σημαντικό γεγονός η ανακοίνωση του Δήμου Παπάγου-Χολαργού), επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς, δημοτικές παρατάξεις, συνδικάτα να πάρουν θέση και να καταγγείλουν τους καταστροφικούς σχεδιασμούς για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή και τις γύρω περιοχές.

Όλοι οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη, εκτός από την αγανάκτησή τους, εξέφρασαν την αταλάντευτη θέλησή τους για συνέχιση του αγώνα για την υλοποίηση του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή, σύμφωνα με τη μελέτη του Πολυτεχνείου, χωρίς εμπορευματοποίηση και σύμφωνα με  τον ν.732/77, το ΠΔ187/Δ/11 και τα Ρυθμιστικά της Αθήνας.

 

Τηλ. Επικοιν.: 6972408401, 6977230154