Επικαιρότητα

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΤΡΑΜΠ - ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΡΑΜΠΙΣΜΟ

12/01/2017

Το Μωβ

Στις 20 Ιανουαρίου ορκίζεται ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, που έχει "υποσχεθεί" κάθε είδους αντιδραστική μεταρρύθμιση, και έχει βάλει στο υπουργικό του συμβούλιο και στο Ανώτατο δικαστήριο τους πιο ακραίους αντιδραστικούς και πολεμοκάπηλους.

Γι' αυτό, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες οργανωμένοι σε ποικιλόμορφα κινήματα διαμαρτύρονται αυτές τις ημέρες στις ΗΠΑ,  για να διαφυλάξουν τις δημοκρατικές κατακτήσεις και για να μην γίνουν πράξη οι τρομακτικές απειλές που έχει εκτοξεύσει ο νέος πρόεδρος εναντίον όλων των δικαιωμάτων.

Στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, όπως και στην Ελλάδα, στεκόμαστε με αλληλεγγύη στα φεμινιστικά και δικαιωματικά κινήματα των ΗΠΑ. Όταν η απειλή έρχεται από την ισχυρότερη χώρα του πλανήτη, νιώθουμε ότι απειλείται ο πλανήτης ολόκληρος.

Τα κινήματα στις ΗΠΑ “υπερασπίζονται την κοινωνική δικαιοσύνη και τα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων που αφορούν τη φυλή, το φύλο, την εθνικότητα, τη θρησκεία, την μετανάστευση και την υγεία». Και υπογραμμίζουν το δικαίωμα των γυναικών στον έλεγχο του σώματός τους, αφού από τις πρώτες του διακηρύξεις ο υποψήφιος πρόεδρος είχε βάλει στόχο τον οικογενειακό προγραμματισμό από τον οποίο θα αφαιρέσει τη χρηματοδότηση.

Στον αγώνα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ο νέος πρόεδρος απαντά με την απόσυρση της υπογραφής των ΗΠΑ από τη συνθήκη του Παρισιού, γιατί θεωρεί ότι η κλιματική αλλαγή είναι ένας μύθος…

Η παλαίμαχη φεμινίστρια Γκλόρια Στάινεμ και ο μαύρος τραγουδιστής Χάρι Μπελαφόντε έχουν ονομασθεί επίτιμοι συμπρόεδροι της επιτροπής για τη μεγάλη πορεία στην Ουάσιγκτον, που θα γίνει στις 21 Ιανουαρίου, μαζί με πορείες σε πολλές άλλες πόλεις, στις 20 και 21.

Πολλές φεμινιστικές συλλογικότητες και δίκτυα, παράλληλα και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αντισυστημικού προσανατολισμού κινητοποιούνται στην Ευρώπη αλλά και σε άλλες ηπείρους, ενάντια σ' έναν πρόεδρο που έχει εκδηλώσει καθαρά τα μισογύνικα αισθήματά του, τον αντισημιτισμό του, το ρατσισμό του, την ισλαμοφοβία και την ομοφοβία του, την περιφρόνηση του περιβάλλοντος το οποίο “πρέπει” να υποκύπτει στα κέρδη.

Η αντίσταση στην ακραία πολιτική που προετοιμάζει ο Τραμπ δεν σηματοδοτεί την αποδοχή των προηγούμενων πολιτικών. Δεν διαλέγουμε πλανητάρχη. Δεν ξεχνάμε τους αιματηρούς πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν με τα εκατομμύρια θύματα αμάχους και τις επεμβάσεις Βαλκάνια, τους μεγάλους στρατιωτικούς εξοπλισμούς, την ενίσχυση του ΝΑΤΟ, τους διαρκείς βομβαρδισμούς αφρικανικών χωρών κυρίως με drones, το Γκουαντάναμο που κρατά εδώ και 15 χρόνια, την πολιτική που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους, τις πλούσιες χώρες πλουσιότερες, με πρώτη τις ΗΠΑ, που δημιουργεί το έδαφος αναδιανομής πόρων και ισχύος εις βάρος των κάθε είδους πιο αδύναμων ή διαφορετικών. Μόνο που, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του νέου προέδρου, αυτά τα φαινόμενα θα πολλαπλασιαστούν, εάν οι πολίτες των ΗΠΑ και του κόσμου όλου το επιτρέψουν.

Το πολύμορφο κίνημα εναντίον του παγκόσμιου Τραμπισμού, είναι αποφασισμένο να ανακόψει αυτή την, ακόμα πιο αρνητική, πορεία.

[email protected]  – http://tomov.gr    

 

Διαδηλώνουμε στην Αθήνα, το Σάββατο 21 Ιανουαρίου, μπροστά στην αμερικανική πρεσβεία, στη 1 το μεσημέρι