Επικαιρότητα

Αλληλεγγύη στους διωκόμενους και διώκομενες αγωνιστές/ριες στην Τουρκία

05/11/2016

Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση

Νέο ανθρωποκυνηγητό εξαπέλυσε η κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν, αυτή τη φορά ενάντια στο Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP). Έχουν ήδη συλληφθεί 13 βουλευτές του κόμματος ανάμεσά τους οι 2 συμπρόεδροι, η Φιγκέν Γιουκσεκντάγκ και ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς. Η δίωξη και πολιτική φίμωση των αντιπάλων του ήταν το αναμενόμενο επόμενο βήμα του Ερντογάν σε μια πορεία εγκαθίδρυσης ανοιχτής πολιτικής δικτατορίας. Οι εξελίξεις στη γείτονα χώρα είναι ενταγμένες στους γενικότερους γεωπολιτικούς σχεδιασμούς του καθεστώτος Ερντογάν.

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να εγκαταλείψει τις τακτικές ισορροπίας απέναντι στην “ασφαλή χώρα” - όπως αποδέχεται ότι είναι η Τουρκία έχοντας υπογράψει την απαράδεκτη τριμερή συμφωνία για το προσφυγικό- , να καταδικάσει ξεκάθαρα τις αυταρχικές πολιτικές πρακτικές του καθεστώτος Ερντογάν και να απαιτήσει την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων βουλευτών-στελεχών του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) καθώς και τον σεβασμό του δικαιώματος στην ελεύθερη πολιτική δράση όλων των διωκόμενων αγωνιστών/ριων.

Όλοι και όλες να εκφράσουμε την διεθνιστική αλληλεγγύη μας σε όσους/ες δίνουν τη μάχη για ελευθερία και δημοκρατία στη γειτονική χώρα.

Καλούμε στην εκδηλώση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, στις 14.30 στην πλατεία Συντάγματος.

Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση