Επικαιρότητα

Κάλεσμα της ΑΡΚ στην κινητοποίηση ενάντια στην κύρωση από τη Βουλή της παραχώρησης του Ελληνικού

20/09/2016

Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση

Την Τετάρτη έρχεται  στη Βουλή για ψήφιση το τελικό σχέδιο για την παραχώρηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού στη Lamda Development, με βάση το Μνημόνιο Κατανόησης που είχε συνυπογράψει το ΤΑΙΠΕΔ με την εταιρεία στις 7/6/2016. Πρόκειται για  μια σκανδαλώδη, ληστρική παραχώρηση η οποία θα οδηγήσει σε  ένα φαραωνικό ιδιωτικό έργο.

Ένα έργο που στερεί τη δυνατότητα για ένα δημόσιο πάρκο υψηλού πρασίνου, το οποίο έχει απόλυτη ανάγκη ο κορεσμένος αστικός χώρος του λεκανοπεδίου της Αττικής. Είναι θράσος να παρουσιάζεται ως πάρκο μια έκταση στην οποία δίνεται η δυνατότητα να οικοδομηθούν 3,6 εκατομμύρια τετρ. μέτρα. Οι πολυτελείς κατοικίες, οι ουρανοξύστες, τα ξενοδοχεία, τα malls, το καζίνο, καμία σχέση δεν έχουν με τις ανάγκες της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας της πόλης.

Η φαραωνική ανάπτυξη του Ελληνικού είναι αναπόσπαστο τμήμα της μνημονιακής πολιτικής, της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων των πάντων, από τα αεροδρόμια, τα λιμάνια και τους σιδηροδρόμους, ως την ενέργεια και το νερό.

Το δημόσιο, μητροπολικό πάρκο υψηλού πρασίνου του Ελληνικού ήταν και παραμένει αίτημα των κατοίκων, όχι μόνο της περιοχής, αλλά και όλου του Λεκανοπεδίου. Η λογική της διαπραγμάτευσης καλύτερων όρων παραχώρησης είναι ψευδεπίγραφη καθώς οι όροι της σύμβασης δεσμεύουν το κράτος σε μια σειρά από προκλητικούς υπέρ του «επενδυτή» όρους που συνοδεύονται από τις αντίστοιχες ρήτρες. Σήμερα απαιτείται η κινητοποίηση όλων μας για να σταματήσει μια ακόμα καταστροφή.

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ την ΤΕΤΑΡΤΗ 21/9 στις 6:30 στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα που οργανώνει η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό