Επικαιρότητα

Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση: Διαδήλωση Σάββατο 10/9 στις 6μ.μ. στην Καμάρα

09/09/2016

Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση

Εδώ και επτά χρόνια ακολουθείται ο δρόμος των μνημονίων, η οικονομική πολιτική της ελίτ και των τεχνοκρατών σε Βρυξέλλες, Φρανκφούρτη και Ουάσιγκτον που χρησιμοποιώντας ως «μπαμπούλα» το δημόσιο χρέος αναδιανέμει τα εισοδήματα υπέρ των πλουσίων και εις βάρος των φτωχών.

Την ίδια πολιτική ακολουθεί με ευλάβεια και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπό την ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα που ετοιμάζεται, όπως έκαναν και οι άλλοι, να πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες επικαλούμενος τον «παράδεισο» της «ανάπτυξης» και της «ομαλότητας» που η χώρα και ο λαός της θα συναντήσουν με αυτόν οδηγητή.

Η πραγματικότητα είναι κάτι παραπάνω από σκληρή για τους φτωχούς ανθρώπους που σύμφωνα με τις στατιστικές υπηρεσίες έγιναν πιο λίγοι καθώς το αστρονομικό εισόδημα των 450 ευρώ τον μήνα θεωρείται επισήμως πάνω από το όρια της φτώχειας. Άνεργοι/άνεργες, εργαζόμενοι/ες, νέοι/νέες και συνταξιούχοι γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις δυσκολίες της καθημερινότητας και την αγωνία για ένα μέλλον που και αυτή η κυβέρνηση, ακολουθώντας τις προηγούμενες, αναλαμβάνει να κάνει ακόμα χειρότερο.

Η πραγματικότητα για τον κόσμο της εργασίας προβλέπεται ακόμη πιο βίαιη και ζοφερή.  H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ ετοιμάζει νέες ανατροπές στα εργασιακά μας δικαιώματα. Ανατροπές που αφορούν στην περαιτέρω  απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, την εφαρμογή του μηχανισμού κατώτατου μισθού σύμφωνα με την συνταγή του ΟΟΣΑ που θα οδηγήσει σε περαιτέρω μείωση του στον Ιδιωτικό Τομέα – που θα ανοίξει τον δρόμο για νέες μειώσεις μισθών και στο Δημόσιο – και τη γενίκευση της ελαστικοποίησης και της εκ περιτροπής εργασίας.

Στο στόχαστρο της κυβέρνησης μπαίνουν και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων μέσα από την αποδυνάμωση του συνδικαλιστικού κινήματος. Η απαλλοτρίωση του δικαιώματος της συλλογικής διαπραγμάτευσης , η ακύρωση του δικαιώματος στην απεργία και η επαναφορά της ανταπεργίας των εργοδοτών είναι τα κρίσιμα μέτωπα του φθινοπώρου.

Η συνδικαλιστική ηγεσία της ΓΣΕΕ, της Συνομοσπονδίας ενώ θα έπρεπε να εκφράζει τα συμφέροντα των ανθρώπων της δουλειάς που παράγουν τον πλούτο, δε το έκανε και την κρίσιμη στιγμή του δημοψηφίσματος τάχθηκε με την πολιτική που καταστρέφει τους εργαζόμενους. Η γραφειοκρατική της αντίληψη περί εκπροσώπησης και λειτουργίας του κινήματος των εργαζομένων την καθιστά ανίκανη να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα των πολλών και παραμένει παρατρεχάμενη της Τρόικα και των εργοδοτών.

Η Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση, καλεί τον κόσμο που πλήττεται και δεν συμβιβάζεται με την «ρεαλιστική πολίτικη» της κυβέρνησης  να ακολουθήσει τις πολιτικές οργανώσεις και τα κοινωνικά κινήματα στη συγκέντρωση που πραγματοποιείται στην Καμάρα το Σάββατο 10/9 στις 6 μ.μ. με αφορμή τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης. Διαδηλώνουμε ότι υπάρχει εναλλακτική απέναντι στον όλεθρο κι αυτή περιλαμβάνει την Ανυπακοή, την Αλληλεγγύη, και την Αυτοοργάνωση σε έναν αγώνα για έναν άλλο κόσμο που είναι εφικτός.

 

9.9.2016