Επικαιρότητα

Όχι άλλες αυτοκτονίες στο στρατό - Κινητοποίηση την Πέμπτη 5/7 στις 18:30 στο Πεντάγωνο

03/07/2018

Δίκτυο ελευθέρων φαντάρων Σπάρτακος - Επιτροπή αλληλεγγύης στρατευμένων

Το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί σε κινητοποίηση την Πέμπτη 5/7 στις 18:30 στο Πεντάγωνο - OXI AΛΛΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ στο Στρατό

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση στο Πεντάγωνο την Πέμπτη 05/07/2018 στις 18.30 μ.μ ενάντια στις νέες αυτοκτονίες-δολοφονίες φαντάρων από τον Ελληνικό Στρατό, τα συνεχή ατυχήματα και τον παραλογισμό της Υποχρεωτικής Στράτευσης που απογειώνει η πολεμοκαπηλεία, ο εθνικιστικός παροξυσμός και η σύμπραξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, στους Άξονες του Πολέμου Ελλάδας - Ισραήλ -Αιγύπτου - Κύπρου.

Ένας ακόμη Στρατιώτης ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ στην Ρω ενώ στην 1η ΜΑΛ πυροβολεί μέσα στο στρατόπεδο! Ένα ακόμη νέο παλικάρι ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ από τον Ελληνικό Στρατό. Πρόκειται για το Στρατιώτη (ΠΖ) Ε.Τ. της 2018 Β/ ΕΣΣΟ, δυνάμεως της ΔΑΝ Μεγίστης, που ενώ εκτελούσε υπηρεσία σκοπού στη νήσο Ρω και στις 08:40, αυτοπυροβολήθηκε θανάσιμα στο κεφάλι με το ατομικό του οπλισμό.

Για αδιευκρίνιστη μέχρις στιγμής αιτία γράφει το ΓΕΣ... Λες και δεν ξέρουν γιατί οι φαντάροι αυτοκτονούν. Ή για να τους το θέσουμε καλύτερα: Γιατί οι αυτοκτονίες φαντάρων έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα; Γιατί έχουν αυξηθεί τα ατυχήματα και οι τραυματισμοί; Γιατί έχουν αυξηθεί οι απώλειες στον ακήρυκτο πόλεμο σε Αιγαίο - Ανατολική Μεσόγειο;

Το Σαββάτο (5) Έλληνες φαντάροι της ΕΛΔΥΚ και (2) Κύπριοι της Εθνικής Φρουράς τραυματίζονται σε επικίνδυνη Άσκηση με πραγματικά πυρά. με Στην 1η ΜΑΛ (Χανιά), φαντάρος πυροβολούσε «τρελαμένος» από τα καψόνια, τη σκληρή εκπαίδευση και την πολεμοκαπηλεία. Οι πυροβολισμοί και η δραματική φυγή στους δρόμους των Χανίων ήταν το ξέσπασμα ενός 21χρονου φαντάρου που κατατάχθηκε στη Σειρά Μαϊου, ήταν "νέος" στην 1η ΜΑΛ, αποδέκτης των βασανιστηρίων - καψονιών από τους "παλιούς" φαντάρους και τα στελέχη.

Γιατί όμως η 1η ΜΑΛ είναι η πιο χυδαία και βάναυση μονάδα του Ελληνικού Στρατού;

Η 1η ΜΑΛ περιλαμβάνει τους ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΥΣ Αλεξιπτωτιστές που θα θυσιαστούν σε περίπτωση θερμού επεισοδίου σε Καστελόριζο και Κύπρο. Είναι αυτοί που θα θυσιαστούν μαζί με τους συναδέλφους τους για τις ΑΟΖ και τα συμφέροντα των Λάτση - Βαρδινογιάννη, των EXXON-MOBIL, TOTAL, ENI!

Η Ακροδεξιά ηγεσία στο Υπουργείο Άμυνας δεν είναι γραφική. Είναι επικίνδυνη! Συνεχίζει την αντιδραστική πολιτική των προηγούμενων ηγεσιών και την εμβαθύνει συστηματικά με τον εθνικισμό-μιλιταρισμό και την πολεμοκαπηλεία της. Έχοντας βεβαίως την πλήρη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της στρατιωτικής ηγεσίας. Ο ΑΓΕΣ Στεφανής είναι συνυπεύθυνος για ότι συμβαίνει.

Εμείς καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους να αντισταθούν και να αγωνιστούν μαζί μας στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Μόνο διεκδικώντας συλλογικά και αποφασιστικά μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση και τη χακί καθημερινότητα.

Μόνο με κίνημα μέσα και έξω από το Στρατό, με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και τη συμβολή της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ μπορούμε να σταθούμε με αξιοπρέπεια απέναντι σε κράτος, κυβέρνηση, Στρατό και στρατιωτικό κατεστημένο.

Οι φαντάροι σε Ελλάδα και Τουρκία είναι του εργαζόμενου λαού παιδιά.

Ενωμένοι πρέπει να παλέψουμε ενάντια στις κυβερνήσεις του Πολέμου και του Κοινωνικού κανιβαλισμού, στην Ανεργία και τη σύγχρονη Δουλοποίηση μας.

ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΟΥΜΕ - ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΟΜΑΣΤΕ για τις ΑΟΖ και τα Ενεργειακά Κοιτάσματα.

Λέμε ΟΧΙ στην Εκμετάλλευση τους γιατί σημαίνει Πόλεμο και Οικολογική Καταστροφή.

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για ελληνική ολιγαρχία - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

ΟΧΙ στους άξονες του Πολέμου Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου

ΟΧΙ στους εξοπλισμούς, τους μισθοφόρους, τη στράτευση ανδρών - γυναικών στα 18.

ΟΧΙ στον πόλεμο κατά των προσφύγων που διεξάγουν Τσίπρας - Ερντογάν - ΝΑΤΟ - ΕΕ

Να σταθούμε ενωμένοι και μαχητικά απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, το φασισμό και το ρατσισμό, στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που φέρνουν την καταστροφή και την προσφυγιά, πόνο και αίμα!

3/7/2018