Επικαιρότητα

Κυβέρνηση και διαπλοκή: Κτυπάμε τους ολιγάρχες ΤΟΥΣ ...αλύπητα. Στηρίζουμε τους δικούς ΜΑΣ ολοκληρωτικά και με συνέπεια

04/05/2018

Οι περιπτώσεις Μαρινάκη-Μελισσανίδη και οι τελευταίες εξελίξεις στη Νέα Φιλαδέλφεια -και όχι μόνο

Κεντρικό πολιτικό ζήτημα των ημερών, η κόντρα της κυβέρνησης με τον "νεοδημοκράτη - όχι πάντα, μην ξεχνιόμαστε - ολιγάρχη" Βαγγέλη Μαρινάκη. Κορώνες ενάντια στη διαπλοκή, εκατέρωθεν κραυγές κι αλληλοκατηγορίες, διαρροές και κουτσομπολίστικες λεπτομέρειες, επικλήσεις και όρκοι ηθικής & καθαρότητας.

Κι αν η "επάρατος" Δεξιά έχει ένδοξη ιστορία στο σπορ, εξαιρετικές εντυπώσεις αφήνει κι η "νεοφώτιστη" κυβερνητική ομάδα: Την ώρα που δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας στο ρόλο του αρχάγγελου της κάθαρσης, ταυτόχρονα δίνει τα ρέστα της στη απροκάλυπτη στήριξη και προώθηση των επεκτατικών σχεδίων του αγαπημένου τους μεγαλοεπιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη. Φυσικά μιλάμε για την ασύλληπτη (κι εν πολλοίς άγνωστη στην - περίφημη - κοινή γνώμη) κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Νέα Φιλαδέλφεια από τον ισχυρό άνδρα (κι όχι πρόεδρο, ούτε καν τυπικά ιδιοκτήτη της ΑΕΚ, άλλη ιστορία αυτή) στην προσπάθειά του να εξοντώσει τη Δημοτική Αρχή και τους πολίτες που του αντιστέκονται, και να "βάλει στο χέρι" το Δήμο κι ολόκληρη την πόλη.

Είναι σαφές πως δεν αρκούν η τρομοκρατία και οι τραμπούκικες επιθέσεις από μπράβους-"οπαδούς" σε δημοτικούς συμβούλους, καταλήψεις/αυτοδιαχειριζόμενους/κινηματικούς χώρους, συγκεντρώσεις αριστερών οργανώσεων, συνεδριάσεις δημοτικών & περιφερειακών συμβουλίων, οι επισκέψεις σε σπίτια "αντιπάλων" (συνοδευόμενες είτε από εκτόξευση απειλών είτε από εκτόξευση μολότοφ) που αποτελούν πλέον ρουτίνα και επαναλαμβάνονται συνεχώς υπό τα αδιάφορα βλέμματα των ...διωκτικών αρχών και του προϊστάμενου υπουργείου τους.

Ούτε η απίστευτη επικοινωνιακή καταιγίδα που έχει εξαπολυθεί από τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές από την στρατιά των "τοπικών" sites & έντυπων, όλα - σχεδόν - τα αθλητικά ΜΜΕ της χώρας, τα αμέτρητα "οπαδικά" φερέφωνα και τα εκατοντάδες "τρολς" που ξεχύνονται ταυτόχρονα, συντονισμένα και με την ίδια ΑΚΡΙΒΩΣ "γραμμή" και "τεκμηρίωση" ενώ η αντίθετη άποψη αποσιωπάται, διαστρεβλώνεται ή λοιδωρείται. (Δεν γίνεται λόγος για την παρουσίαση του έργου του Δήμου σε όλα τα επίπεδα, αυτό για όλο τον παραπάνω συρφετό ΔΕΝ υπάρχει, παρά μόνο για να συκοφαντείται αν κριθεί απαραίτητο.)

Για να βγει το σχέδιο "με-το-ζόρι-παίρνω-την-πόλη" (πρέπει να και) έχει ως πυρηνικό του παράγοντα την υπονόμευση της Δημοτικής Αρχής από το "κράτος" και τις υπηρεσίες του: Κυβερνητικοί & διοικητικοί παράγοντες μέσα από αποφάσεις, γνωματεύσεις, καθυστερήσεις, κωλυσιεργίες, παρεμβάσεις που προκαλούν για τον μονόπλευρο, μεροληπτικό και σκανδαλώδη συχνά χαρακτήρα τους, έρχονται να διευκολύνουν την υλοποίηση του σχεδιασμού της πλευράς Μελισσανίδη. Κι όπου δεν γίνεται να ξεπεραστούν "ενοχλητικοί" νόμοι και "αναχρονιστικές" διατάξεις, έρχεται η εξουσία να νομοθετήσει αν χρειαστεί (πχ νομοσχέδιο για "ΑγιαΣοφιά" που ήρθε στο Κοινοβούλιο ταχύτατα κατόπιν παραγγελίας).

Οι τελευταίες πράξεις στο παραπάνω έργο αφορούν την ακραία επιθετική στάση της "Δικέφαλος Α.Ε." στο ζήτημα του χώρου του αμαξοστασίου απορριματοφόρων και του σταθμού μεταφόρτωσης του Δήμου. (Εδώ η σχετική ανακοίνωση-απάντηση του Δήμου ΝΦ-ΝΧ που αποκαλύπτει πώς "στήνεται" όλο το σκηνικό από τις "συνεργαζόμενες" πλευρές: http://dimosfx.gr/el/ )

Το επικίνδυνο της υπόθεσης είναι ότι η επίθεση αυτή έρχεται να εκδηλωθεί (σε συνέχεια της παρουσίας του γνωστού σκληροπυρηνικού-ακροδεξιού συνδέσμου "Ghetto" στο κέντρο της πόλης τις μέρες της Πρωτομαγιάς με ανάρτηση πανό με -όλως τυχαίως!!!- συναφές με το ζήτημα των απορριμάτων σύνθημα), τις παραμονές της μεγάλης φιέστας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ΑΕΚ, που θα γίνει το Σάββατο το βράδυ στους δρόμους της πόλης με την παρουσία χιλιάδων ενθουσιωδών οπαδών. Είναι προφανής η επιθυμία των συγκεκριμένων κύκλων να στήσουν πολεμικό κλίμα στην πόλη. (Εδώ τα σχετικά: https://politisfx.gr/2018/05/03/kapoioi-stinoun-polemiko-klima-enantia-sto-dimo/)

Είναι σαφές ότι οι εξελίξεις στη Νέα Φιλαδέλφεια αφορούν κάθε υπεύθυνο πολίτη ο οποίος βλέπει εκεί να εξελίσσεται το σχέδιο βιασμού της έννοιας "Δημοκρατία" από τον συγκεκριμένο Ολιγάρχη που θέλει - σε αρμονικότατη συνεργασία με την φέρουσα τεράστια ευθύνη Κυβέρνηση και τους κρατικούς μηχανισμούς - να ελέγξει ασφυκτικά τη Δημόσια σφαίρα σε όλα τα επίπεδα της (οικονομικό, κοινωνικό, πολιτισμικό, πολιτικό) σε μια έκφραση άσκησης βιοπολιτικής. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε αυτό το σχέδιο να είναι εικόνα από το μέλλον μας, μιας και γνωρίζουμε ότι δεν αφορά μόνο την συγκεκριμένη περιοχή.

Υ.Γ: Προς ενίσχυση της άποψης ότι πρόκειται περί κοροϊδίας όταν ακούμε για "...σύγκρουση με την διαπλοκή" από την κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, διαβάστε και για τα έργα του συγκεκριμένου στενού φίλου της ηγετικής ομάδας υπό την απουσία/ανοχή των κυβερνητικών υπηρεσιών σε έναν άλλο Δήμο, αυτόν του Κερατσινίου - Δραπετσώνας (που το όνομά του γεννά μνήμες φορτισμένες). Εκεί που σήμερα ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ λόγω ατμοσφαιρικής ρύπανσης:
http://keratsini-drapetsona.gr/new/index.php/el/keratsini-drapetsona-news-gr/keratsini-drapetsona-press-releases-gr/item/6953-kleista-sxoleia


Εκεί που αυτοδιοικητικοί παράγοντες ζητούν από τους κρατικούς/κυβερνητικούς φορείς ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ στην κατεύθυνση του ελέγχου της Oil One (σε ποιον ανήκει άραγε; οέο) και της λήψης μέτρων πριν φτάσουμε σε αδιανόητες καταστάσεις: http://keratsini-drapetsona.gr/new/index.php/el/keratsini-drapetsona-news-gr/keratsini-drapetsona-press-releases-gr/item/6950-gavrilis-vrettakos

Κακιά η διαπλοκή όταν αφορά ΝΔ-Μαρινάκη (παλιότερα που παίζαμε εμείς μαζί του, όλα καλά βέβαια). Μια χαρά όταν αφορά τον "δικό μας".