Επικαιρότητα

Συνέντευξη από τον Ρωμανό Αγγελή συλληφθέντα από το κίνημα των πλειστηριασμών

02/04/2018

Μία ημέρα μετά την αναβολή που πήρε η δίκη των τριών αγωνιστών κατά των πλειστηριασμών (σ.σ.: για την Τρίτη 25 Σεπτέμβρη 2018), που οδηγήθηκαν στο εδώλιο του «κατηγορουμένου» με κατασκευασμένες κατηγορίες, ένας εξ αυτών, ο Αλέξανδρος Ρωμανός Αγγελής, μιλά στην εκπομπή «Στη δουλειά & στον αγώνα», που μεταδίδεται από το ραδιόφωνο της ΕΡΤopen 106,7. «Η αστυνομοκρατία και το παρακράτος όσο πάει κι εντείνονται», καταγγέλλει κι αποκαλύπτει πως ασφαλίτης ήταν έξω από το σπίτι του και τον παρακολουθούσε, την επομένη ημέρα από την αναβολή της δίκης.

Όπως τονίζει, μεταξύ άλλων, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «στοχοποιείται όλο το κίνημα», «ο αγώνας κατά των πλειστηριασμών είναι συλλογικός», «μαύρα πρόβατα για την κυβέρνηση και τα σχέδιά της είναι όλοι όσοι πηγαίνουμε στις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών και όλοι όσοι προσπαθούν να σταματήσουν τις μνημονιακές πολιτικές». Η κυβέρνηση, οι δανειστές, οι τράπεζες, συμπληρώνει, βάζουν στο στόχαστρό τους τη λαϊκή περιουσία, «κι όλο αυτό που γίνεται με τους πλειστηριασμούς τώρα είναι μια πρόβα τζενεράλε, πριν από τις εξώσεις… όπου εκεί θα υπάρξει ευθεία σύγκρουση και με το κίνημα και με το λαό». Κατά το λαϊκό αίσθημα, υπογραμμίζει, «οι πλειστηριασμοί είναι βαθιά παράνομοι γιατί είναι αντιλαϊκοί».

Όσον αφορά στην κίνηση της κυβέρνησης να ξεπουλήσει τα κόκκινα δάνεια, φθηνά, στα «αρπακτικά» του κεφαλαίου, κι όχι στους δανειολήπτες με καλύτερους όρους, τονίζει: «Αυτό είναι μια βαθιά ιδεολογική τοποθέτηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε ένα δίπολο, το οποίο από τη μία έχει την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις τράπεζες και από την άλλη έχει το λαό. Είναι ένα δίπολο στο οποίο η κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί ξεθάραρα με τη μεριά των τραπεζών και της ΕΕ».

Ακούστε στο οπτικοποιημένο απόσπασμα της εκπομπής «Στη δουλειά & στον αγώνα» που ακολουθεί τι είπε αναλυτικά ο Ρωμανός Αγγελής. Η εκπομπή μεταδόθηκε στις 31-03-18.

 

 

Αποδελτίωση από το ergasianet.gr