Επικαιρότητα

Κάλεσμα της Αριστερής Ριζοσπαστικής Κίνησης στην απεργιακή συγκέντρωση της 12ης Νοεμβρίου

10/11/2015

Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση

Με την εφαρμογή των πρώτων πακέτων μέτρων των προαπαιτούμενων του τρίτου μνημονίου, η κοινωνία και ειδικότερα οι ασθενέστεροι ζουν ήδη τις τρομακτικές συνέπειες της συνέχισης παρόμοιων πολιτικών. Οι άνεργοι και οι άνεργες βλέπουμε τις προβλέψεις για να βρούμε δουλειά να είναι χειρότερες. Οι επισφαλώς εργαζόμενοι, οι voucherάδες και οι μπλοκάκηδες επιβαρυνόμαστε από την κατάργηση των όποιων θετικών ρυθμίσεων της προηγούμενης κυβέρνησης στο ασφαλιστικό, αφού δεν έχουμε συμβάσεις εργασίας. Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες δεν ξέρουμε για πόσο θα έχουμε δουλειά και βελτίωση δεν φαίνεται στον ορίζοντα, και τα λουκέτα αυξάνονται για τους μικροεπαγγελματίες. Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες ατενίζουμε ένα μέλλον χωρίς προοπτική, μας στερούν και τις λιγοστές ελευθερίες που έχουν απομείνει στο πανεπιστήμιο, ενώ οι φίλοι μας άρχισαν πάλι να μεταναστεύουν. Ο ΕΝΦΙΑ ήρθε ξανά, ούτε καν δικαιότερα κατανεμημένος, το ασφαλιστικό μας σύστημα φαίνεται να οδεύει προς αποδιάρθρωση, οι συντάξεις των μεγαλύτερων από εμάς θα μειωθούν, ξανά, ενώ οι νεότεροι και οι νεότερες δεν προσδοκούμε πια σε σύνταξη αξιοπρέπειας, σε αυτό το νέο ανταποδοτικό μοντέλο που ετοιμάζεται. Μας μιλάνε για ανάπτυξη ενώ τα μόνα σίγουρα χρήματα από το "ταμείο της ανάπτυξης" θα πάνε πάλι στις τράπεζες. Οι αγρότες και οι αγρότισσες εξοντωνόμαστε από τη νέα φορολογική επιδρομή που στο τέλος θα συγκεντρώσει την παραγωγή στα χέρια λίγων, ενώ η κυβέρνηση παζαρεύει με τους δανειστές πόσοι και πόσες από εμάς θα χάσουμε τα σπίτια μας, και "κόκκινη γραμμή" δεν φαίνεται πουθενά.

Στις 12 του Νοέμβρη έχουμε μια ευκαιρία να σηκώσουμε ξανά το κεφάλι. Όχι επειδή μας το ζητάει η ΓΣΕΕ, που ούτε το όνομά της δεν αξίζει, γραφειοκρατική, μακριά από τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, και ακόμα μακρύτερα από τους ανέργους και όσους και όσες δεν έχουν σταθερή δουλειά, η ΓΣΕΕ που μας κάλεσε στο δημοψήφισμα να ψηφίσουμε "Ναι". Αλλά επειδή έχουμε την ευκαιρία να ξεκινήσουμε να δείχνουμε τη δύναμή μας στους από πάνω, και στους επίδοξους συνεχιστές των ίδιων πολιτικών, στην κυβέρνηση και τους δανειστές που έχουν χτίσει μια ευρωζώνη φυλακή. Να γιγαντώσουμε το κίνημα αντίστασης που άρχισε να ξαναγεννιέται στα λιμάνια ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στα πανεπιστήμια ενάντια σε όσους θέλουν να αξιολογήσουν αν τα πανεπιστήμια είναι αρκετά αυταρχικά, με εντατικούς ρυθμούς και επιχειρηματική λειτουργία, και στις αγροτικές περιοχές. Να διεκδικήσουμε ξανά το δικαίωμα στην απεργία, το δικαίωμα να αγωνιζόμαστε, να ενισχύσουμε τα σωματεία και τις ομοσπονδίες μας που αξίζουν τον τίτλο τους, τις συνελεύσεις μας, τις πρωτοβουλίες. Για μας δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική πέραν της διεκδίκησης της αξιοπρέπειάς μας. Η ΤΙΝΑ των μνημονιακών κομμάτων δεν είναι και δική μας. Να οργανωθούμε λοιπών και μεταξύ μας, και να μην δειλιάσουμε να υπερασπιστούμε τις ζωές μας δυναμικά, μην υπακούοντας στους αντικοινωνικούς νόμους που έρχονται. Να στηρίξουμε τις καταλήψεις των δημοσίων κτιρίων και τα μπλοκαρίσματα των πλειστηριασμών. Δεν μπορούμε να υπακούσουμε στο νόμο που παίρνει το σπίτι του φτωχού. Και από τη συμμετοχή και τη δράση μας θα φτιάξουμε και τη δική μας εναλλακτική.

Όλοι και όλες στην Απεργία στις 12 Νοέμβρη, στην απεργιακή διαδήλωση που θα ξεκινήσει από το Μουσείο στις 10.30, όλοι και όλες στις δράσεις ανυπακοής.